Zapytania
0

0

Koszyk

Kategorie Produktów

Kontakt

Poczuj zieloną moc MATCHY

Poczuj zieloną moc MATCHY

Chcesz poznać zielony sekret matcha? To delikatny proszek pozyskiwany z drobno zmielonych liści zielonej herbaty, który ma w Japonii wielowiekową tradycję i stanowi serce herbacianej ceremonii. Według której poprzez przygotowanie i degustacjematchy osiągamy wewnętrzny spokój i harmonię.

 

Z najwyższej jakości proszku matcha marki One & Only, dodając wodę, mleko lub napój roślinny Natrue, można przygotować zarówno gorące jak i zimne napoje. Nawet niewielkie ilości wystarczą, by danemu napojowi nadać charakterystyczny, intensywnie roślinny smak z subtelną nutą goryczki oraz zachwycającą barwę.

 

 

Podstawa to BAZA MATCHA:

Do kubka wlej około 40ml gorącej wody (ok. 80°C)

wsyp 2g matchy One & Only 

dokładnie wymieszaj za pomocą miotełki/trzepaczki.

Zdecyduj jaki napój chcesz z niej przygotować…

 

Klasyczna matcha:

Bazę z matchy One & Only zalej wodą

 o temperaturze ok. 80°C stopni (100-150ml), wymieszaj – zrobione!

Matcha latte:

Bazę matcha One & Only wlej do kubka.

Spień mleko lub napój roślinny Natrue.

Wypełnij kubek spienionym mlekiem lub napojem roślinnym Natrue (200-250 ml).

Możesz udekorować napój, np. tworząc wzór Latte Art.

Tylko tyle – gotowe!

 

Mrożona Matcha Latte:

Wypełnij kubek kostkami lodu.

Wlej mleko/napój roślinny Natrue (200-250ml).

Na wierzch delikatnie dodaj bazę z matchy One & Only tworząc atrakcyjnie wyglądającą warstwę kontrastującą z mlekiem.

Ciesz się orzeźwiającą matchą!

Masz pytania? Skontaktuj się z opiekunem marek spożywczych:

Szymon Makowczyński

📧szymon.makowczynski@unipack.pl

📞 880646699

 

Udostępnij
Przypnij
Wrzuć
Sprawdź więcej
Naczynia żeliwne – niezastąpione w kuchni profesjonalnej i domowej Naczynia żeliwne to synonim trwałości, funkcjonalności i ponadczasowego stylu. W kuchni profesjonalnej i domowej sprawdzają się tak samo dobrze – gwarantując równomierne smażenie, odporność na intensywne użytkowanie i efektowne podanie dań. Poznaj linię żeliwnych patelni, garnków i podstawek z oferty Unipack – stworzonych z myślą o wymagających kucharzach i pasjonatach gotowania.
Pojemniki z wkładką – odpowiedź na potrzeby nowoczesnej gastronomii Pojemniki z wkładką to praktyczne opakowanie stworzone z myślą o nowoczesnej gastronomii. Pozwalają estetycznie i higienicznie serwować produkty z dodatkami, takimi jak sosy, bakalie czy posypki. Sprawdź, dlaczego warto w nie zainwestować!
Lato w gastronomii: jak wybrać najlepsze opakowania na wynos dla food trucków i punktów sezonowych Sezon letni to czas, gdy gastronomia mobilna przeżywa prawdziwe oblężenie. Dowiedz się, jak wybrać idealne opakowania na wynos, które podkreślą smak Twoich dań i zadbają o wygodę klientów.
Popularne produkty
Przejdź do sklepu
Najnowsze posty
Naczynia żeliwne – niezastąpione w kuchni profesjonalnej i domowej
Pojemniki z wkładką – odpowiedź na potrzeby nowoczesnej gastronomii
Lato w gastronomii: jak wybrać najlepsze opakowania na wynos dla food trucków i punktów sezonowych
Copyright 2025 - All Rights Reserved WP-Opieka.pl - tworzenie i wsparcie stron internetowych